Tag: Slave Gjorgjo Dimoski

Poesie di S.G. Dimoski (trad. di Emilia Mirazchiyska)

  Секојдневна песна животот не е само курва туку и ти око мое и ти! тревата наврапито што расте и уште побрзо што венее не е само ненадеен здив туку и ти срце мое и ти. каменот не е само обескрилена птица водата не…

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: