Tag: Mitko Gogov

Poesie di Mitko Gogov (trad. di E. Mirazchiyska e S.M. Bonin)

  ЛЕДЕНА ВОДА Во просторите на интергалактическото доба, каде леталата на бестелесните суштества се разминуваат, течат водопади со пратечноста на хибернираните ребуси. Комуникациja на вселенската прашина со брановете на временските интеграли. Паравмрежување на индиго светлини со спектралната Вистина. Пулсирање на сигнали кои го покажуват… Continue Reading “Poesie di Mitko Gogov (trad. di E. Mirazchiyska e S.M. Bonin)”

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: